thon in my side - antwerpen

Thorn In My Side

Antwerpen
30-09-2023

Het Thorn in my side festival is terug met zijn derde editie, deze keer binnen en in Antwerpen. Verwacht no-nonsense rock, vijf bands en een spetterende afterparty. De line-up is onthuld: SONS, LeNoise, WEGSFEER, ILA en The Love!

SONS staat voor rauwe garagerock, energieke pretpunk vermengd met knallende gitaarsolo's en strakke ritmes - kortom, pure rock-'n-roll. Na hun overwinning bij De Nieuwe Lichting in 2018, hebben ze snel een sterke live reputatie opgebouwd. Sinds hun debuutalbum "Family Dinner" uit 2019 hebben ze internationaal succes geboekt, met optredens op grote festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Eurosonic, plus regelmatige verschijningen op de Afrekening van Studio Brussel. Met hits als "Ricochet" en "Nothing" van hun tweede album "Sweet Boy," en "Momentary Bliss," beloven ze een bruisend rockfeest en zinderende moshpits!

LeNoise brengt sinds 2017 het beste van Neil Young & Crazy Horse naar Belgische, Nederlandse en Duitse podia. Ze halen het beste uit albums als 'Harvest', 'After The Gold Rush', 'Tonight's The Night', 'Zuma', 'Everybody Knows This Is Nowhere', 'Ragged Glory' en 'On The Beach'. Bij LeNoise smelten al deze nummers samen tot één geweldig geheel.

WEGSFEER brengt een eerbetoon aan de legendarische jaren tachtig bands waarmee deze ervaren muzikanten hun muzikale reis begonnen zijn. Ze duiken terug in hun duistere roots en spelen de cultklassiekers van bands als Suicide, Joy Division, Fad Gadget, Bauhaus en andere sfeermakers.

ILA is het pseudoniem van singer-songwriter Ilayda Cicek. Haar muziek wordt gekenmerkt door haar unieke stem en pure emoties die de tegenstrijdigheden van het leven blootleggen. Verwacht een eigenzinnige, tedere en eerlijke artiest, begeleid door Cas Kinnaer op drums en Sam Smeets op bas/gitaar. ILA won De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2022.

The Love is het geesteskind van Bob Belmans, die na jaren in de schaduw eindelijk in de schijnwerpers treedt. En hij doet dat met verve. Met zijn fluweelzachte stem verleidt hij je als een ruwe Roy Orbison, om je vervolgens te laten neerdalen in een wereld van opzwepende garagerock en catchy jukeboxdeuntjes. Hij wordt ondersteund door ervaren muzikanten zoals Cedric Maes, die eerder in bands als The Sore Losers, El Guapo Stuntteam en The Prospects speelde. Samen namen ze in één tumultueus weekend 10 nummers op over het leven en de liefde. Hun debuutalbum 'Come on and feel the love' verschijnt in mei 2023 op het legendarische Sounds of Subterrania label. In de aanloop daar naartoe zijn al singles uitgebracht, waaronder "Donna" en "Want Some."

    Doe gratis mee aan onze winacties en maak kans op toegangskaarten!

    Maak gratis kans op het winnen voor 2 tickets voor geselecteerde festivals of beurzen, vul hieronder alle gegevens volledig in. Enkele dagen voor het evenement ontvangen winnaars persoonlijk bericht over hun gewonnen prijs.

    Nieuwsbrief ontvangen?